MISIRDA KAN VAR GÖZYAŞI VAR BİZİM DE BİR DERDİMİZ VAR !

Ağustos 17, 2013




 Müslümanların derdi ile dertlenmeyen bizden değildir hadis-i şerifinde de buyurulduğu gibi büyük bir derdimiz var ne zaman küçük bir dertle uğraştı ki Müslümanlar ne zaman hafif belalar içinde bulduk ki kendimizi.







   Kendi sayfam olduğu için sansürsüz bir dille yazacağım çünkü içime sığmayan bir şeyler var.Hazmedemediğim çoğu zaman yutkunamadığım ve bağırıp çağırmanın eylem yapmanın beni hafifletmeyeceği bir düğüm…

   Darbeci köpek Sisi’nin şu ana kadar katlettiği (ki açıktır şehit oldukları) Mısırlı sayısı 1000 ‘i geçmiş olup yaralıların da 5000 ‘i geçtiği kaynaklarla sabittir.Mısır halkı tam bir faşizm,katıksız ve aralıksız bir zulüm altındadır.

   Fakültede Avrupa Birliği,Birleşmiş Milletler ‘in fonksiyonlarını görev ve yetkilerini öğrettiler bize benimle aynı fakültede olan arkadaşlarım anımsayacaktır.Yine anımsayacaklardır ki pratik çözerken ‘somut olayda’ lafzını kullandığımız cevaplar verirdik.Evet şuan Mısır’da zulmüm en acımasız,en gaddar pratiği yaşanıyor ve somut olayda hukuksuzluğun,faşizmin,katliamın en büyüğü var.

   Batı için öteden beri şuurlu bir halk, batı için gericidir, radikaldir, fundemantalisttir. Kimse Batı neden katliamı kınamıyor neden ses çıkarmıyor diye dertlenmesin zira devlet politikalarını menfaatler belirler.Hemen anımsayacaksınız bu olaylar ilk başladığında da ABD sözcüsü sisi’nin yaptıklarına ülke menfaatlerimiz gereği darbe diyemeyiz demişti.Ünlü Türk düşünürün de söylediği gibi ‘’İnsanlar arasındaki yegane muhabbet menfaat kavgalarından ibaret’’ ne güzel demiş ecdat ne güzel söylemiş eskiler…

   Biraz hafızamızı zorlayalım,Hüsnü Mübarek, devrildi ama sandıktan bekledikleri sonuç çıkmadı. Seçimler, meşru şekilde yapılmış olsa bile seçilen Adalet ve Hürriyet Partisi, kayıtsız ve şartsız batıya tabi bir parti değildi. Demokratik usulle gelmiş olsa da bu gerici iktidar gitmeliydi.İşte bu amaç yüzlerce kimsenin şehit olmasına onlarca kişinin yaralanmasına sebep oldu.Binaenaleyh,olayların vahameti kibarca ’Kimi kime şikayet ediyorsunuz’ ekseriyetinde başlayıp ‘it iti ısırmaz’ argosuyla sonlanıyordu.

Neden Mısır’ın derdi benim derdim ?
   
   Çünkü Pakistanda, Keşmirde, Patanide, Burmada, Doğu Türkistanda , Myanmar’da tüm İslam coğrafyasında yaşanan vahşet de benim derdim!!! Çuvaldızı kendimize batıracak olursak bütün bunlar gösteriyor ki tüm İslam beldeleri tek bir ümmet olamamış.

   Mamafif, er ya da geç firavunların diktası ve zalimlerin sonu mazlumların ahı Rabbimin ilahi adaleti ile son bulacaktır.


You Might Also Like

0 yorum