İNTERNETTEN HABER ve İÇERİK KALDIRMA

Haziran 16, 2016

Günümüzde İnternet haberciliğinin ve teknolojinin hızla gelişmesi bunun yanında pek çok problemi yanında getirmektedir. Geleneksel medyanın aksine İnternet yayınlanan bir haber veya post dakikalar içinde yüz binlerce kişiye ulaşmaktadır. Sosyal ağların gelişmesiyle birlikte toplumun ilgisini çeken bir haberi kısa sürede pek çok kişi paylaşmaktadır. Bu haberlerin gerçeğe aykırı, yanıltıcı, karalayıcı olması durumunda kişi ve kurumların itibarı zedelenmekte ve olumsuz bir imaj oluşturmaktadır. Böyle durumlarda kişilik haklarına saldırıyı durdurabilmek ve ortadan kaldırabilmek adına bilişim hukuku kapsamında internetten içerik kaldırma yoluyla bu haberleri sildirmek mümkündür.


Teknik ve hukuki önlemler almayı gerektiren bu süreçte konuda uzman kişilerin hızlı bir şekilde işlemleri başlatması ve gerekli tedbirleri gecikmeksizin alınması çok önemlidir.
Haber ve ajans sitelerinde yayınlanan haberin içeriği yanlış, yanlı, yanıltıcı veya karalayıcı nitelikteyse yani kişilik haklarını zedeleyici ise bu haber içeriklerini 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun çerçevesinde sildirmek mümkündür. İnternet sitelerinden yayınlanan hukuka aykırı haber sebebiyle itibarı zedelenen kişi veya kurumların bilişim hukuku alanında uzman bir hukuk bürosu olarak hizmet veren EFE Avukatlık & Danışmanlık Bürosu ile iletişime geçmesi yeterlidir.
Bunun yanında İnternet haber sitelerinden daha farklı bir oluşum olan forum sitelerinden de istenmeyen içeriklerin kaldırılması hukuki işlemlerle mümkündür.
Yine Google ve YouTube’da kişilik haklarınıza saldırıda bulunan hukuka aykırı içerikleri kaldırmak için teknik ekibimizle birlikte önce yöneticilerle iletişime geçilir. Buradan sonuç alınamadığı takdirde Avrupa Birliği yasalarının kabul ettiği “unutulma hakkı”nın Yargıtay tarafından da kabul görmesi ile birlikte bu içerikler alanında uzman bilişim hukuku avukatları vasıtasıyla mahkeme yoluna başvurularak kaldırılabilecektir.
Hatta bu asılsız, yanıltıcı ve hukuka aykırı haber yapan ve içerik paylaşan kişilere karşı kişilik haklarınıza yaptıkları saldırıdan dolayı Özel Hukuk kapsamında tazminat davası açılması da gündeme gelebilmektedir.

You Might Also Like

0 yorum